CIA-akták szerint Hitler életben maradt és így élt a háború után

LIFE.HU

2017.10.29. 19:04

Korábban titkosított CIA-aktákat hoztak nyilvánosságra, melyek szerint Adolf Hitler még 10 évvel a II. világháború után is életben volt.

Adolf Hitler 1945. április 30-án végzett magával a berlini Führerbunkerban. Felesége, Eva Braun is követte a halálba. A diktátor vélhetőleg pisztollyal vetett véget életének, így akadályozva meg, hogy a Berlinért harcoló szovjet egységek foglyul ejtsék. Ez az a történelem, amit mi ismerünk. Azonban a kémügynöki hivatal frissen elérhető dokumentumaiból az derül ki, hogy amerikai ügynökök Dél-Amerikában látták Hitlert.

A kémek még egy olyan fotót is csatoltak a jelentéshez, melyen szerintük Hitler látható. A dokumentumban felvetik annak a lehetőségét, hogy az egykori diktátor nem lett öngyilkos Berlinben, hanem Kolumbia felé menekült. Bár sokszor olvastunk már arról, hogy Hitler túlélte a bukását és Dél-Amerikában bujkált, ezt az 1955. október 3-án készült CIA-jelentést eddig nem láthattuk. A Cimelody-3 nevű titkos ügynök jelentése szerint, nemcsak Hitler, de egy befolyásos SS-tag is Dél-Amerikába szökött.

Hitler halála a címlaponFORRÁS: —

A jelentésben szerepel egy bizonyos Philip Citroen pilóta, aki állította, hogy havonta egyszer kapcsolatba került Hitlerrel Kolumbiában. Ő beszélt arról is, hogy 1955 januárjában Hitler elhagyta Kolumbiát, és Argentínába költözött. A pilóta egy közös fotót is átadott az amerikai ügynöknek.
A dokumentumok elérhetők a CIA archívumában, és már a korábban titkosított fájlok is kikérhetők – írja a Daily Star. A CIA és az FBI hivatalos álláspontja azonban, továbbra is az, hogy Hitler meghalt Berlinben, a kémek megfigyeléseinek ellenére.

https://www.life.hu/hirek/20171029-cia-aktak-szerint-hitler-eletben-maradt.html

KOLUMBIA

Hitler nem halt meg a II. világháborúban, állítják egykori CIA-s iratok 

KOMMENTEK

Írta: Euronews  •  A legfrissebb fejlemények: 02/11/2017

linkedin
messenger-dsk

A II. világháború legnagyobb háborús bűnőse életben maradt volna a háború után? A CIA korabeli dokumentumaiból az derül ki, hogy az amerikai szervezet komoly nyomozást folytatott annak ügyében, hogy Hitler Dél-Amerikába menekülve túlélte-e a háborút. A sokáig titkosított iratok arról számolnak be, hogy egyik informátoruk azt állította, találkozott is a náci diktátorral, írja az express angol kiadása.

Az iratok tanúsága szerint egy egykori SS-tiszt kémeknek azt nyilatkozta, hogy rendszeresen találkozik Hitlerrel Kolumbiában. Mindez 1955-ben, tíz évvel a háború vége után történt.

A magát Phillip Citroen-nek nevező férfi saját maga fedte fel az információt az ügynökök előtt, és azt állította, hogy Hitler a Bogota északi részén lévő Tunja-ban él. “Citroen azt állítja, hogy az egyénnel a ‘Residencies Coloniales’ -ben találkozott, mely forrásunk szerint volt német náci tisztektől hemzseg.”

A jelentést a CIA venezuelai irodájában találta meg egy kolumbiai újságíró, sőt, még egy fénykép is csatolva volt hozzá, melyen az informátor egy Hitlerre erősen hasonlító férfival üldögél. A fotót 1955-ben készítették.

Egy évvel később egy másik férfi, akit csak kódnevén, Cimelody-3-ként emlegetnek, ugyanezzel az információval kereste meg az ügynököket. Állítása szerint Hitler 1955-ben elhagyta Kolumbiát és Argentínába ment, de azt már nem tudta megmondani, pontosan hova.

SPONSORED CONTENT

This Game is So Beautiful. If You Have a Computer it’s a Must-Have.

By Mech Arena

Hitler was alive in Columbia? #JFKFilespic.twitter.com/seIoJdClu9— Joe Biggs (@Rambobiggs) 29 octobre 2017

Ő is tudott viszont fotót mutatni az állítólagos Hitlerről: a fénykép hátulján az Adolf Schuttlemayer név állt. A CIA-jelentésben ez áll: “CIMELODY-3 [CIA informátor] barátja állítja, hogy 1955 szeptemberében Phillip Citroen, egykori német SS-tiszt bizalmasan bevallotta neki, hogy Adolph Hitler még mindig él, és ő havonta egyszer meglátogatja az egykori vezetőt Kolumbiában, mikor a holland hajózási társaság alkalmazottjaként Maracaibo-ból jön vissza.” Az ügynökök a feljegyzést továbbították főnökeiknek, mint érdeklődésre esetleg számot tartó nyomot.

Miért pont most fedezték fel?

A dokumenumot még a kilencvenes években feloldották a titkosítás alól, de csak szeptemberben tweetelt róla Jose Cardenas kolumbiai újságíró, aki a CIA-archívumban akadt rá. A JFK-akták titkosításának feloldása után a világsajtó most ismét felkapta az ügyet – leginkább a dél-amerikai újságok írnak a dokumentumokról.

Hitler 1945 áprilisában, a berlini ostrom végóráiban lőtte magát agyon a bunkerben, ahol előtte heteken át lakott. Felesége, Eva Braun ciánnal követett el öngyilkosságot ugyanakkor. A szövetségek egy héttel később elfoglalták Németországot. Hitler testét szovjet katonák találták meg és temették el egy jelöletlen sírba. Az összeesküvés-elméletek azonban halála napjától kezdve újra és újra felbukkannak – annak ellenére is, hogy több szemtanú állította egybehangzóan: látták Hitler holttestét. A pletykák, miszerint Hitler még a háború vége előtt Dél-Amerikába menekült, kiirthatatlanok, és ezek a dokumentumok azt mutatják, hogy még a CIA-s főnökök is elég komolynak tartották őket ahhoz, hogy nyomozást indítsanak az ügyben.

A Harmadik Birodalom bukása után többezer náci menekült Dél-Amerikába. Sokan közülük Paraguay-ba, Kolumbiába, Brazíliába, Uruguay-ba, Mexikóba, Guatemalába, Chilébe, Ecuadorba és Bolíviába menekültek. Mind közül azonban Argentína volt a legismertebb menedékhely, mivel Juan Perón elnök nyíltan vállalta, hogy szimpatizál Hitler nézeteivel, és aktívan segített is a menekülőknek.

https://hu.euronews.com/2017/11/02/hitler-nem-halt-meg-a-ii-vilaghaboruban-allitjak-egykori-cia-s-iratok