D3 vitamincseppel lehet patkányt, egeret irtani, infarktust kapnak


A patkányok megeszik a mérget, de úgy tűnik, már immunisak rá. Ez itt a legnagyobb probléma.

Mit tegyünk, ha a hagyományos mérgek már nem működnek? Egy európai kutatási projekt új megközelítést talált: nem várnak arra, hogy a patkány elég mérget egyen, olyan rendszert fejlesztenek, amely egyből halálos adag mérget permetez a rágcsálóra.

A tudósok egy D-vitamin alapú receptet fejlesztettek ki. Más állatok számára veszélytelen, de a patkányok képtelenek megemészteni. A kísérletek alapján az anyag rendkívül gyorsan jut a rágcsálók vérébe.

A hagyományos módszer esetén a patkány belső vérzés miatt, lassan és fájdalmasan pusztul el. Az új szerkezet sokkal humánusabb: a patkány egy napon belül infarktust kap.

– A méreg esetében az állat maga dönti el, mennyit eszik a kiszórt anyagból, és gyakran nem eszik eleget ahhoz, hogy elpusztuljon – tette hozzá Andrew Ingham. – A mi prototípus rendszerünk egyetlen adagban juttatja célba a mérget, vagyis a halálos eredmény garantált.

http://www.piedpiperglobal.com

A patkányra hat, de minden más állatnak hasznos, nem mérgező. Nem tudják a patkányok és az egerek hasznosítani a D3 vitamint. 48 óra alatt szívinfarktust okoz náluk.

30 ml D3 vitamin cseppből egy maréknyi kajába 10 cseppet tett. A patkányok elpusztultak. Külön előny, hogy bármilyen ételre, szalmára is rá lehet cseppenteni. Színtelen, szagtalan folyadék.

hu.euronews.com/2014/07/14/d-vitaminnal-a-patkanyok-ellen