Ez a furcsa kinézetű torony 600%-al több elektromos energiát hoz létre, mint a hagyományos szélerőművek

2020.01.16

Kezdőlapújvideó

Ez a furcsa kinézetű torony 600%-al több elektromos energiát hoz létre, mint a hagyományos szélerőművek

A Sheerwnid szélturbina hatszor több villamos energiát állít elő, mint a hagyományos szélturbinák. Ez a kissé viccesnek tűnő széltorony tölcsérként működik, befogva a szelet minden irányból, melyet levezet egy csövön keresztül a földre telepített turbina generátorhoz.

A szél összpontosítása egy keskeny átjárón keresztül hatékony módon hozza létre a sugárhajtómű effektust, növelve a szél sebességét, és közben csökkentve a nyomását.

Ezt nevezik Venturi-effektusnak. Ez felpörgeti a legkeskenyebb részben található szélturbinát, és villamos energiát termel.

A torony ily módon képes befogni a sokkal alacsonyabb sebességű szelet, mint a jelenlegi szélenergia technológiák, és villamos energiát létrehozni.

Az ötlet nagyon egyszerű és elegáns, és az ígéret, hogy sokkal több energiát olcsóbban és hatékonyabban tud termelni, talán sok problémát megoldhatna, melyeket a jelenlegi szélturbina technológiák jelentenek.

Eltekintve az induláshoz szükséges kisebb tőkebefektetéstől, és a nagyobb hatékonyságtól, valamint a villamosenergia termeléstől, jó megoldásnak látszik a madarak (és a denevérek) egyre növekvő problémájára, melyeket a hagyományos szélerőművek nagy számban pusztítanak el (igen, ez is probléma).

Ez a technológia nem igazán új az áramlástan tudományában, de egy újabb módja a villamosenergia termelésnek, és azt is ígéri, hogy környezetbarátabb módon növeli a szélből származó energiát.

Képzeljünk el kisebb méretű otthoni verziót, mely részben, vagy egészben lehetővé tenné a hálózati villamos energia ellátástól történő függetlenné válást.
 

A hagyományos szélturbinák használata hatalmas turbina rendszereket kíván egy magas torony tetejére szerelve. Az INVELOX ezzel szemben odavezeti a szélenergiát egy földre telepített generátorhoz.

Ahelyett, hogy a szélenergia kis részét egy rotor lapátjai segítségével hasznosítaná, a szelet egy tölcsérrel egy elvékonyodó járaton keresztül vezeti, amely természetes módon gyorsítja annak áramlását. Ez az áramlás egy generátort hajt, mely a talaj szintjén biztonságosan és gazdaságosan van telepítve.

ujvilagtudat.blogspot.com/2014/04/ez-furcsa-kinezetu-torony-600-al-tobb.html